Kind & Hond

Kind & Hond is uniek omdat je je kunt aanmelden met hond, zonder hond, individueel, als groep, als school of buiten schoolse opvang. Als er geen eigen hond aanwezig is dan worden door mij honden geselecteerd, die dol zijn op kinderen en dit ook als leuk zullen ervaren. Hoe de coaching of training eruit zal zien is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Wat biedt Kind & Hond?

Coaching (met of zonder eigen hond). Loop je ergens tegenaan of wil je gewoon wat steviger in je schoenen staan? Kind & Hond coaching maakt dit mogelijk. Honden worden op verschillende manieren ingezet:

  • De hond als spiegel. Wil je wat meer leren over jezelf dan vertellen dieren (in dit geval honden) je heel veel over je gedrag. Als je heel druk bent dan zal een hond anders op je reageren dan wanneer je heel rustig bent.
  • Mindfullness met hond. Aandacht hebben voor dat waar je mee bezig bent met behulp van een hond. Bewustwording van jezelf, je lichaam en de dingen die je bezighouden.
  • Weerbaarheidstraining met hond. Weerbaarheid is belangrijk, ik durf zelfs te beweren essentieel in deze snelle maatschappij. Met alle sociale media is beoordelen of beter gezegd veroordelen makkelijker dan ooit. Gebeurtenissen leren relativeren en het gebruik maken van humor dragen bij aan een betere weerbaarheid.

Ben je geïnteresseerd dan kun je eerst komen voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Coaching kan individueel gegeven worden of aan groepen als workshop. Individuele coaching bestaat uit een intake-gesprek (1,5 uur) en vervolgens 3, 5 of 10 sessies (van 45 minuten plus 15 minuten nabespreking ouders). Een workshop bestaat uit een aangepast programma van 1 tot maximaal 4 bijeenkomsten (van 2 tot 4 uur).

Sport & spel. Leuke activiteiten en behendigheid met je hond. De training is op een speelse manier gericht op het versterken van de samenwerking plus band tussen kind en hond. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur, kan zowel individueel als in groepen (max 4) en een aangepast programma voor bijvoorbeeld scholen is ook mogelijk.

Bang voor honden. Loop je op straat liever een blokje om? Schrik je heel erg als je een hond hoort blaffen? Dan leer ik je via een rustige opbouw en middels informatie over honden en hun gedrag om je toch prettig te voelen in aanwezigheid van honden. Deze training is alleen individueel te volgen.

Tarieven*

Kennismaking van 30 minuten is gratis

Intake (90 minuten) 80,- euro

Uurtarief individuele begeleiding 65,- euro (ongeacht de te volgen training).

Uurtarief voor Sport & Spel/ scholen/ buitenschoolse opvang of andere groepen in overleg.

*Zoekt u een coach voor uw kind, maar uw inkomen is beneden modaal. Dan geldt er een speciaal tarief.