Gedragstherapie

Soms kan gedrag niet op de hondenschool worden opgelost en dan is gedragstherapie een mooi alternatief om aan het probleemgedrag van uw hond te werken. Gelukkig maken tegenwoordig veel mensen hier gebruik van, waardoor het plezier met uw hond enorm kan worden vergroot.

WANNEER DE HOND

Niet alleen kan blijven.
Sloopgedrag vertoont.
Agressief gedrag vertoont naar het gezin.
Agressief gedrag vertoont naar onbekenden.
Agressief gedrag vertoont naar andere honden of kinderen.
Overactief is.
Onzindelijk is of opeens is geworden.
Overmatig blaft.
Angstig is in verschillende situaties.
Achter joggers/fietsers enz. aan rent.
Niet meer luistert naar verbale correcties.

ANALYSEREN

Om het probleemgedrag te analyseren is een huisbezoek nodig. Een hond laat het probleemgedrag zien waar hij zich op zijn gemak voelt en dat is thuis. Dit huisbezoek neemt meestal 1,5 tot 2,5 uur in beslag. Er wordt gekeken wat de oorzaak van het probleemgedrag is en er wordt getest of de in te zetten therapie werkt. U krijgt tevens de therapie op schrift toegestuurd, zodat u hetgeen dat besproken is kunt nalezen.

KOSTEN

De kosten voor een gedragsconsult zijn 50,- euro per uur.
Momenteel is het alleen mogelijk om in Amsterdam op consult te komen.

Ook de beroepsnaam “Kynologisch Gedragstherapeut” is geen beschermd beroep, dus let goed op wie u in huis haalt om het probleemgedrag van uw hond te analyseren en op te lossen. Alle gedragstherapeuten die een opleiding hebben voltooid bij Quiebus  Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld zijn te vinden op http://www.gedragstherapie.info